Marató

La Marató per l’Emergència Climàtica de l’Ajuntament de Barcelona és una campanya de sensibilització i de bones pràctiques pel que fa a l’ús i el consum d’energia i aigua que porten a terme diversos edificis municipals durant quatre setmanes, i que destina l’estalvi econòmic que s’hagi aconseguit en aquest període a projectes per donar resposta a l’emergència climàtica.

Aquest any 2022 hi participen una vuitantena d’edificis i equipaments, i l’estalvi econòmic aconseguit es destinarà al Banc del Moviment.

Per què fem la Marató per l’Emergència Climàtica?

És molt important que totes les persones que treballem o fem ús dels edificis i els equipaments municipals siguem conscients de l’energia, l’aigua o la calefacció que consumim i l’impacte que tenen les nostres accions en el canvi climàtic.

Si parem atenció a com consumim l’energia, veurem que amb petites accions quotidianes podem reduir la nostra petjada ambiental.

Amb aquesta acció també volem posar el focus en la necessitat d’actuar davant la situació d’emergència climàtica en la qual ens trobem. El ritme de consum d’aigua i energia de la societat actual no és sostenible i té greus conseqüències per al conjunt del planeta. A través dels hàbits de consum d’aigua i energia, així com de generació i separació de residus, podem minimitzar la nostra contribució al canvi climàtic.

 

Com funciona la Marató?

Durant quatre setmanes del mes de març, diversos edificis i equipaments municipals de tots els districtes participem en la Marató. Durant aquest període, les persones treballadores i usuàries fem actuacions per reduir els nostres consums, els visibilitzem i transmetem el missatge que cal actuar.

Setmanalment fem un control dels consums d’aigua, electricitat i gas natural per calcular les emissions de CO2 associades, amb l’objectiu de rebaixar els consums respecte al període de referència.

L’estalvi econòmic calculat es destina a projectes de lluita contra l’emergència climàtica.

 

 

La Marató per l’Emergència Climàtica de l’any 2022

En la Marató del 2022 hi participem una vuitantena d’equipaments. L’estalvi que aconsegueixin els equipaments esportius i les escoles s’utilitzarà, majoritàriament, per fer millores en els mateixos equipaments. L’estalvi de la resta d’edificis es destinarà al Banc del Moviment, un servei municipal que ofereix, de manera temporal, cadires de rodes, caminadors, crosses, llits articulats i altres productes de suport a persones amb discapacitat o dificultats de moviment, de totes les edats, residents a Barcelona, i així s’evita també la generació de residus i el malbaratament de recursos i es fomenta l’economia circular.

Publicacions relacionades

  Marató de l'Energia - Oriol Martorell
  Play icon
  Marató de l'Energia - Oriol Martorell
  Marató de l'Energia - Prosperitat
  Play icon
  Marató de l'Energia - Prosperitat
  Marató de l'Energia - Sant Medir
  Play icon
  Marató de l'Energia - Sant Medir
  Resultats de la Marató d'Estalvi Energètic 2018
  Play icon
  Resultats de la Marató d'Estalvi Energètic 2018

  Subscriu-te al bulletí!

  Aquí et pots subscriure al Butlletí Ajuntament + Sostenible