Fusta1

Fusta

Els productes de fusta adquirits han de comptar amb garanties de procedència d'explotacions forestals sostenibles.

El 2004 la primera política de compra responsable de fusta de l'Ajuntament de Barcelona va ser un referent tant en l'àmbit estatal com internacional. El 2013 l'Ajuntament de Barcelona es va adherir a la Coalició Europea per la Fusta Tropical Sostenible (EU STTC) adoptant el compromís de promoure la compra i l'ús de fusta sostenible. En aquest context, neix la nova Política de compra responsable de fusta de gestió forestal sostenible de l'Ajuntament (2015) que reforça el compromís municipal per adquirir fusta procedent d'explotacions forestals sostenibles i per promoure la fusta com a material de construcció.

La Instrucció tècnica per a l'aplicació de criteris de sostenibilitat en la fusta (2015) estableix l'obligatorietat d'adquirir fusta i productes derivats de la fusta amb garanties de procedència d'explotacions forestals sostenibles o de fusta reciclada amb certificació (certificat FSC, PEFC o equivalent) i la voluntat de promoure l'ús de la fusta com a material de construcció i de fomentar una diversitat més àmplia d'espècies i la fusta autòctona de gestió forestal sostenible.

Fusta_icones

Indicador de seguiment

Anualment es recopilen les dades de compra i contractació de fusta de l'Ajuntament, a través del qüestionari municipal de compra de fusta, i es publiquen els resultats en l'Informe de compra responsable de fusta de l'Ajuntament de Barcelona.

Dels 852,26 m3 de fusta adquirida l'any 2020, el 94% disposa de certificació FSC, PEFC o amdbdós certificats.

INSTRUCCIÓ AL SERVEI

PLECS DE CONTRACTACIÓ REFERENTS

PUBLICACIONS

ENLLAÇOS

 

Bones pràctiques

  • Can Portabella
    Play icon
    Can Portabella

Subscriu-te al bulletí!

Aquí et pots subscriure al Butlletí Ajuntament + Sostenible