Notícies

La Marató d’Emergència Climàtica aconsegueix més de 100.000 Euros per projectes de millora

13/05/2020

Resultats de la tercera edició de la campanya de sensibilització i bones pràctiques en ús i consum d’electricitat, gas i aigua

marato

Durant el mes de febrer del 2020, 72 edificis i equipaments municipals han participat en la tercera edició de la Marató d’Emergència Climàtica -la campanya de sensibilització i bones pràctiques en l’ús i el consum d’energia, gas, aigua i en la gestió de residus - aconseguint un estalvi d’electricitat, gas i aigua: 309.680 kWh d’electricitat (un estalvi d’un 9%), 1.603.750 kWh de gas (un 27 %) i 6.362 m3 d’aigua (un 10%).

El major estalvi d’electricitat l’ha aconseguit el districte de Nou Barris, el major estalvi de gas el districte de l’Eixample, i el major estalvi d’aigua el districte de Ciutat Vella.

Pel que fa a equipaments, el CEM Mar Bella (districte de Sant Martí) ha arribat a un estalvi d’un 46% en electricitat; les Piscines Bernat Picornell (districte de Sants-Montjuïc), un estalvi de gas d’un 78 % i l’estalvi d’aigua més destacat ha estat el del CEM Can Toda (districte de Gràcia) amb un 44%.

En conjunt, l’estalvi equival a un import de més de 100.000 Euros. L’estalvi en escoles i equipaments esportius s’invertirà en millores en els mateixos equipaments, i l’estalvi en la resta d’edificis municipals s’invertirà en la creació d’horts socials en cobertes municipals, cultivats per persones amb discapacitat.

 

Més informació sobre els resultats aquí. Un llistat dels edificis i equipaments participants es pot trobar aquí.

Subscriu-te al bulletí!

Aquí et pots subscriure al Butlletí Ajuntament + Sostenible