Notícies

La Marató per l’Emergència Climàtica aconsegueix reduir en un 11% les emissions de gasos amb efecte hivernacle

17/03/2023

Resultats de la cinquena edició d’aquesta campanya de conscienciació de l’Ajuntament de Barcelona

Marató 2023

Durant les quatre setmanes que ha durat la Marató, entre els equipaments que hi han participat han aconseguit reduir el consum d’electricitat en un 12,9%, un 10,7% el gas natural i un 6,0% l’aigua. Tot plegat ha comportat que s’hagin deixat d’emetre fins a 44 tones de CO2eq.

A l’edició celebrada aquest passat mes de febrer s’hi han sumat un total de 48 equipaments de la ciutat: 15 centres educatius (escoles i instituts), 18 centres cívics i casals de barri, 6 centres esportius municipals, 3 biblioteques i 6 centres administratius. 

Com a novetat d’aquesta edició i en el nou context de teletreball, la Marató s’ha ampliat a la participació individual, convidant al personal municipal a adherir-se a un o diversos compromisos d’estalvi energètic i d’aigua, tant en l’àmbit del teletreball com en el personal. Així doncs, 61 treballadors i treballadores municipals hi han contribuït amb mesures com apagar el router WiFi a la nit, esborrar contingut digital innecessari del núvol, limitar la durada de la dutxa a 5 minuts o desplaçar-se a peu o en bicicleta, entre d’altres.

L’objectiu de la Marató és conscienciar sobre la importància de les accions personals per tal de reduir el consum energètic i d’aigua i les emissions de gasos amb efecte hivernacle associades a aquests consums. Malgrat que la Marató es desenvolupa durant 4 setmanes, la voluntat és que aquestes accions d’estalvi perdurin en el temps.

L’estalvi econòmic associat als estalvis energètics i d’aigua es destinarà al projecte “Bressols pel Clima, per protegir a la petita infància dels efectes del canvi climàtic”, estratègia adreçada a les escoles bressol municipals per a la justícia climàtica. En aquesta edició l’estalvi s’ha traduït en una donació de 10.000 euros.

Subscriu-te al bulletí!

Aquí et pots subscriure al Butlletí Ajuntament + Sostenible