Notícies

Barcelona entre les 88 ciutats més compromeses en la lluita contra l’emergència climàtica

23/11/2020

L’organització independent i sense ànim de lucre CDP reconeix, per tercer any consecutiu, el fort compromís i l’acció contra el canvi climàtic de 88 ciutats, entre elles, Barcelona.

Des de fa tres anys, Barcelona obté una qualificació A i forma part del grup de ciutats líders en acció climàtica i transparència, a la llista CDP’s Cities A.

CDP és una organització independent i sense ànim de lucre que encoratja a empreses, ciutats i governs a reduir les seves emissions de gasos d’efecte hivernacle, preservar els recursos hídrics i protegir els boscos. CDP classifica les diferents ciutats en quatre llistes: A (Lideratge), B (Gestió), C (Consciència) i D (Divulgació) en funció de la quantitat i qualitat de les dades aportades, així com el nivell d’acció dut a terme.

Per obtenir una A, una ciutat ha de divulgar públicament i tenir un inventari d’emissions a tota la ciutat, haver establert un objectiu de reducció d’emissions i publicat un pla d’acció climàtic. També ha de completar una avaluació del risc climàtic i la vulnerabilitat i disposar d’un pla d’adaptació climàtica per demostrar com afrontarà els riscos climàtics ara ien el futur, entre altres accions.

Per formar part de la llista CDP’s Cities Acal complir entre d’altres, criteris de gestió interna i de contractació sostenible, com: disposar d’un % mínim de vehicles amb baix nivell de carboni en la flota municipal, comprar electricitat verda i aplicar mesures d’eficiència energètica i d’incorporació d’energies renovables en edificis municipals.

Més informació aquí.

La metodologia de valoració i els criteris detallats es poden trobar aquí.

 

Subscriu-te al bulletí!

Aquí et pots subscriure al Butlletí Ajuntament + Sostenible