Notícies

El nou Biomarket de Mercabarna: Barcelona aposta pels aliments ecològics

14/01/2021

Mercabarna obra el primer mercat majorista d’aliments frescos ecològics d’Espanya, dedicat exclusivament a la venta de productes bio.

El nou Biomarket s’ha instal·lat en un edifici dissenyat amb criteris de sostenibilitat i eficiència energètica, on s’ofereixen exclusivament aliments d’agricultura ecològica, amb parades per majoristes, cooperatives agràries i espais rotatius de venda directe per productors locals.

Amb el Biomarket, les empreses que comercialitzen aliments bio es concentren en un únic espai de 8.900 m2, el que facilita la distribució d'aquests productes al comerç i la restauració.

El Biomarket vol augmentar la visibilitat i oferta d’alimentació ecològica i apropar-la a la ciutadania. La iniciativa forma part de la Capitalitat Mundial de l’Alimentació Sostenible 2021 de Barcelona.

L’Alimentació + Sostenible a l’Ajuntament és un dels projectes tractor del Programa A+S, que col·labora en l’ambientalització de licitacions associades a la posta en marxa del Biomarket.

Des del Programa A+S actualment s’està revisant la Instrucció Tècnica per a l’aplicació de criteris de sostenibilitat en els Serveis d’Alimentació, i es vol avançar en la incorporació de criteris ambientals en la contractació de serveis de càtering i vènding.

Més informació sobre el Biomarket aquí.

Subscriu-te al bulletí!

Aquí et pots subscriure al Butlletí Ajuntament + Sostenible