Agenda

Vine a celebrar la Setmana de la Sostenibilitat

30/05/2018 18:00
-
05/06/2018 20:00
|
Diversos espais i equipaments de Barcelona

7 dies per a un futur més sostenible!

Setmana sostenibilitat

El 5 de juny se celebra el Dia Mundial del Medi Ambient, una jornada de les Nacions Unides per a la conscienciació i acció mundial per la protecció del medi ambient.

Enguany el tema triat és "Combatre la contaminació per plàstic". La setmana anterior, a tot Europa s'ha instituït la Setmana Europea del Desenvolupament Sostenible (ESDW), que es proposa fer visibles els esforços i progressos per avançar cap a una societat més sostenible.

Amb aquest motiu, l'Ajuntament i la xarxa Barcelona + Sostenible de signants del Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat conviden tota la ciutadania a participar en un seguit de tallers, visites i activitats que permeten conèixer de primera mà com la ciutat es transforma per esdevenir més saludable i més responsable. Una jornada sobre l'Estratègia Residus Zero, tallers de biodiversitat urbana, una enjardinada popular d'un tram del carrer Girona, un concert amb motiu del Dia Mundial del Medi Ambient o una jornada de portes obertes a la Fàbrica del Sol, renovada recentment sota criteris d'eficiència i sostenibilitat, són alguns exemples del programa.

Cal destacar l'esdeveniment organitzat el dissabte 2 de juny. Al llarg de tot el dia s'han programat una dotzena de caminades per descobrir aspectes de la ciutat relacionats amb la sostenibilitat i el medi ambient en diferents zones, com el front marítim, les clavegueres, alguns espais verds, i des de diferents perspectives, com la de gènere o el consum responsable.

El lema de l'edició actual és "Combatre la contaminació per plàstic". En aquest context, diverses activitats de la Setmana de la Sostenibilitat posen èmfasi en reflectir l'ús abusiu, generalitzat i passatger que donem als materials plàstics en el nostre dia a dia i a prendre accions per frenar l'impacte a gran escala que produeixen els seus residus. De fet, el divendres 8 de juny, s'ha organitzat una mobilització ciutadana en aquesta línia per netejar el fons marí de plàstics i altres residus a les platges del Somorrostro i la Barceloneta.

Font i més informació al web de La Fàbrica del Sol. Es pot descarregar programa de la Setmana de la Sostenibilitat en el següent enllaç.

Subscriu-te al bulletí!

Aquí et pots subscriure al Butlletí Ajuntament + Sostenible