Agenda

V Congrés d’Arquitectura i Salut

23/05/2019 09:00
-
24/05/2019 14:00
|
COAC Plaça Nova, 5 08002 Barcelona

Com implementar criteris de salut als espais construits

Arquitectura_Salut2

El proper mes de maig tindrà lloc la cinquena edició del Congrés d’Arquitectura i Salut, organitzat per l'Agrupació Arquitectura i Sostenibilitat del COAC, juntament amb Bioarquitectura Mediterrània (bam) i l'Associació d'Estudis Geobiològics (GEA).

L'objectiu del Congrés és sensibilitzar, conscienciar i donar coneixements, sobre uns fets, en moltes ocasions bastant ignorats pels professionals i funcionaris de les administracions, de les problemàtiques del sector de la construcció relacionades amb la salut dels ocupants dels edificis, els reptes que hi ha, la insuficiència de les normatives i exemples de bones pràctiques.

Si tenim present que a dia d’avui segueixen apareixent casos d’edificis d’oficines que s’avaluen com a “edificis malalts”, que es constaten afeccions de salut cròniques associades a la qualitat de l’ambient interior, que l’habitatge no sempre és un espai que promou la salut, i que les mesures d’eficiència energètica no sempre van de la ma de la salut, es fa necessari abordar la temàtica de forma transversal. El congrés va dirigit a arquitectes que coneguin com implementar criteris de salut als espais, administracions que promoguin polítiques cap a edificis més saludables i usuaris que coneguin i demandin les bones pràctiques.

El Congrés s'estructura en 3 blocs, que inclouen una conferència i una taula rodona cadascun. La primera girarà entorn de la "Renovació i Rehabilitació urbana", com conjugar la sostenibilitat, l'eficiència i la salut; la segona serà "Planificar la ciutat i construir en verd i blau", el paper dels espais verds i blaus en els entorns urbans, els habitatges i la salut; i l'última entorn els "Nous reptes en arquitectura", la salut com a indicador transversal: noves normatvies, noves problemàtiques en el camí de les bones pràctiques.

Podeu consultar el programa de la jornada aquí.

Font i més informació al web del COAC.

Subscriu-te al bulletí!

Aquí et pots subscriure al Butlletí Ajuntament + Sostenible