Notícies

Una nova façana verda al Poblenou

16/01/2019

Paret mitjanera reconvertida en jardinera amb espècies enfiladisses i nius

Façana_Poblenou

Es tracta d'una paret mitgera rehabilitada i transformada en façana, amb noves obertures i en la qual també s'ha construït una jardinera on s'han plantat espècies enfiladisses i nius per a aus protegides.

En el procés urbanístic d'obertura de la rambla de Poblenou, l'edifici situat en el c. Pere IV va quedar afectat i va ser enderrocat, deixant a la vista aquesta paret mitgera, un parament sense obertures, revestit per un mur d'obra de fàbrica de maó i un per planxes metàl·liques.

L'actuació de l'adequació de la mitgera ha consistit a eliminar els revestiments existents que donaven caràcter de provisionalitat, substituint-los per uns acabats propis de façana a carrer. També s'han regularitzat les geometries, suprimint elements adherits i deixant un parament pla. Amb aquesta remodelació s'han assolit tres objectius de millora del paisatge urbà:

  • Millora de les condicions d'aïllament tèrmic i acústic de l'edifici;
  • Conversió d'una mitgera cega en una nova façana amb noves obertures (balcons); i
  • Naturalizació de la nova façana.

Mitjançant la instal·lació d'una jardinera en cantonada, s'han plantat espècies vegetals enfiladisses, recuperant l'alineació amb la Rambla de Poblenou, i s'han construit nius per a aus protegides, especialment ballesters i falciots.

La nova mitgera ha estat promoguda per l'Institut Municipal del Paisatge Urbà i la Qualitat de Vida i finançada amb els ingressos obtinguts dels usos excepcionals del paisatge.

Font i més informació al web d'Ecologia urbana.

Subscriu-te al bulletí!

Aquí et pots subscriure al Butlletí Ajuntament + Sostenible