Notícies

Un estiu més sostenible amb gots retornables

27/06/2018

Diferents actes i esdeveniments municipals incorporen l'ús de gots retornables per evitar la generació de residus de plàstic

Gots retornables

Per tal de minimitzar la generació de residus de plàstic, en el marc de la Instrucció d'ambientalització d'Esdeveniments, de l'Estratègia Residu Zero i de la nova Directiva Europea sobre plàstics d'un sol ús, diversos actes i esdeveniments de l'Ajuntament de Barcelona incorporen l'ús de gots reutilitzables i altres accions sostenibles per evitar i minimitzar la generació de residus de plàstics:

Guinguetes de les platges de Barcelona

Aquesta temporada 2018, es va incorporar als plecs tècnics de l’atorgament de les llicències de les 16 guinguetes la implantació d’un sistema de dipòsit, devolució i retorn del got reutilitzable per a les begudes per emportar.

El got reutilitzable, amb disseny propi de cada local, funciona amb un dipòsit previ d’un euro i qui ho vol pot retornar el seu got i recuperar així el dipòsit inicial. El sistema de dipòsit, sense despesa final pel públic, aconsegueix dotar de valor el got i n’evita el seu abandonament.

Més informació en aquest enllaç.

Festes de La Mercè (ICUB)

En les diferents barres no es podran vendre begudes en envasos de llauna o vidre, i s’hauran de servir en gots reciclables i retornables. El preu màxim dels gots serà d’un euro i l’import es retornarà en retornar el got.

Festes majors dels districtes

El Districte de Gràcia i el de Sants-Montjuïc porten anys treballant conjuntament amb les entitats organitzadores de les festes majors i l’any 2017 es va implantar l’ús de gots reutilitzables. Més informació al vídeo de bones pràctiques de l’Ajuntament + Sostenible.

Instal·lacions de BSM i en alguns dels esdeveniments que organitzen.

Des de finals de l’any 2015 i al llarg del 2016, BSM ha implantat els gots reutilitzables en el Palau Sant Jordi, l’Estadi Olímpic, el Zoo de Barcelona, el Parc d’Atraccions Tibidabo i el Parc del Fòrum. Més informació al vídeo de bones pràctiques de l’Ajuntament + Sostenible.

Servei de préstec de vaixella reutilitzable

El Departament de Gestió de Residus de la Gerència d’Ecologia Urbana per segon any consecutiu aquest servei que està dirigit a entitats, dependències de l’Ajuntament de Barcelona i districtes.

Curses organitzades per l’Institut Barcelona Esports

Pel que fa a la prohibició de l’ús d’envasos d’aigua, des de l’Institut Barcelona Esports (IBE) s’ha impulsat la substitució de les ampolles de plàstic que es distribueixen als participants i s’opta per gots de paper en alguns esdeveniments esportius com la Cursa de Bombers (2016, 2017 i 2018), Cursa dels Nassos (2016 i 2017) i Cursa de Sant Antoni 2018. Segueixen treballant en aquesta línia per a implantar-ho en altres curses.

Subscriu-te al bulletí!

Aquí et pots subscriure al Butlletí Ajuntament + Sostenible