Notícies

Tres iniciatives catalanes guanyen al Premi Europeu de Prevenció de Residus

01/06/2018

Coneix els projectes premiats per la seva originalitat, adaptabilitat i caràcter innovador!

Premis_1

Dimarts 22 de maig va tenir lloc la cerimònia d’entrega dels premis anuals de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, un reconeixement creat per guardonar les accions més destacades de  cada edició. Els premis escullen accions promogudes per entitats de diverses tiopologies: associacions i ong's, entitats educatives, iniciatives ciutadanes, propostes d'empreses i industries o de les administracions públiques. Les accions han d'estar centrades en la reducció, la reutilització, el recicltage i la prevenció en la generació de residus.

En la categoria d’Associacions: Rezero, Fundació Prevenció Residus i Consum, per la campanya “Jo soc Coco” de foment del consum conscient entre la ciutadania. Ha comptat amb la participació de diferents unitats familiars –famílies amb fills, parelles sense fills, pisos d’estudiants, jubilats, etc.– i un mateix repte: cinc famílies que han estat 30 dies intentant no generar residus, amb l'aplicació de bones pràctiques en el seu dia a dia i l'ús de mitjans audiovisuals per a la difusió dels resultats obtinguts.

El guardó en la categoria “Institucions escolars” se l’ha endut l’Institut Comte de Rius de Tarragona, amb un set d’activitats per a alumnes de secundària centrades a repensar i redissenyar aparells ortopèdics i mèdics reutilitzant materials, com pantalles de llum, plaques amb llum i música, o cadires de rodes amb llums de bicicletes reutilitzats, per ajudar persones grans o amb necessitats específiques.Premis_3

En la categoria d’Empresa: Fundació Real Dreams pel circuit amb visió d’economia circular i social per reutilitzar ordinadors d’empreses tecnològiques reparats per a ONG. El procés se centra en recollir els aparells, revisar i/o reparar-los i etiquetar-los individualment per tenir una traçabilitat via Codi QR, i finalment distribuir-los a entitats sense ànim de lucre que ajuden persones amb dificultats econòmiques i socials, o amb risc d'exclusió social. El procés permet, a més, fer pràctiques a estudiants d’informàtica de la UPC. El Projecte s'ha coordinat entre FRD,  eReuse, CTecno –entitat que aglutina a les empreses tecnològiques de Catalunya–, i el Banc de Recursos no alimentaris La Nau. En total, més de 20 entitats del sector aglutinades per treballar en una mateixa direcció amb la plataforma de eReuse.

Font i més informació al web de l'Agència de Residus de Catalunya.

Subscriu-te al bulletí!

Aquí et pots subscriure al Butlletí Ajuntament + Sostenible