Notícies

TMB adjudica la compra de vuit autobusos d’hidrogen, els primers per un servei urbà a Espanya

06/10/2020

Els vehicles, de 12 metres de longitud, compten amb una autonomia de 300 km, arribaran a finals del 2021 i s'incorporaran al servei el 2022.

L’adquisició forma part de l’estratègia de millora ambiental i electrificació progressiva de la flota d'autobusos i ha comptat amb el cofinançament de la Unió Europea a través del programa JIVE 2 de promoció de vehicles de pila de combustibles i zero emissions.

Els criteris d'adjudicació han estat múltiples. Més enllà del preu s'ha tingut en compte diversos criteris de funcionalitat i de servei. Tot i tractar-se de vehicles amb una tecnologia alternativa i neta, TMB incorpora a la valoració també en aquest cas altres criteris ambientals i de cicle de vida per tal de triar l'oferta ambientalment millor.

Sota la rúbrica de "Costos de cicle de vida", es valoren 5 aspectes rellevants de la fase d'ús dels vehicles: consum energètic (5 punts), emissions de CO2 (3 punts), emissions contaminants (2 punts), cicles de manteniment (10 punts) i garanties (10 punts). Aquests criteris han estat en aquesta licitació determinant per la selecció de l'oferta guanyadora.

Aquí podeu accedir a la documentació de la licitació.

Informació addicional aquí.

Subscriu-te al bulletí!

Aquí et pots subscriure al Butlletí Ajuntament + Sostenible