Notícies

Subministrament d’ampolles reutilitzables per al personal de les Festes de la Mercè 2023

06/07/2023

Es licita el subministrament de 8.000 ampolles reutilitzables en compliment del Reial Decret 1055/2022 d’envasos i residus d’envasos i de la Instrucció en relació a l’aigua envasada i l’ús de gots de plàstic d’un sol ús

Ampolles reutilitzables

L’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) ha licitat un contracte menor per al subministrament de 8.000 ampolles reutilitzables per al personal de producció i tècnics de les Festes de la Mercè 2023, per donar compliment a la Instrucció en relació a l’aigua envasada i l’ús de gots de plàstic i altres elements de plàstic d’un sol ús en els dependències i serveis municipals de l’Ajuntament de Barcelona, i al Reial Decret 1055/2022, del 27 de desembre, d'envasos i residus d'envasos.

Segons la instrucció, en vigor des de l’any 2019, en l’organització d’esdeveniments municipals no s’oferiran gots de plàstic d’un sol ús ni aigua envasada. Pel que fa al Reial Decret 1055/2022, estableix que, a partir de l’1 de juliol de 2023, els promotors d’esdeveniments festius, culturals o esportius han d’implantar alternatives a la venda i distribució de begudes en envasos i gots d’un sol ús, garantint l’accés a aigua potable no envasada.

Així doncs, l’ICUB ha apostat per subministrar ampolles reutilitzables per al personal treballador de les Festes de la Mercè. Aquestes ampolles han de complir diversos criteris: 

  • aptes per a begudes fredes i calentes
  • resistir temperatures que permetin utilitzar-les en microones, congeladors i rentavaixelles
  • lliures de bisfenol A
  • reciclables
  • amb una vida útil llarga
  • fabricades amb l'ús de fonts d'energia renovable

Amb aquesta iniciativa l’ICUB reafirma el seu compromís amb la reducció de plàstics d’un sol ús i promou l’ús de productes reutilitzables contribuint a l’ambientalització dels esdeveniments municipals.

Subscriu-te al bulletí!

Aquí et pots subscriure al Butlletí Ajuntament + Sostenible