Notícies

SPP Regions - Xarxes Regionals per la Compra Sostenible

11/12/2015

Nou projecte europeu de compra sostenible que compta amb la participació de la Xarxa de Ciutats i Pobles per la Sostenibilitat

Logo SPP Regions petit

Aquest 2015 ha engegat el projecte europeu SPP Regions, que promou la creació i/o ampliació de 7 xarxes regionals europees d'administracions locals que treballen conjuntament en matèria de contractació pública sostenible (SPP) i contractació pública innovadora (PPI).

La Xarxa de Ciutats i Pobles per la Sostenibilitat és una de les xarxes participants (amb el suport d'Ecoinstitut SCCL., que participa en el projecte com a soci expert), juntament amb una xarxa del Sud-oest d'Anglaterra (Pipen), Bulgària (Xarxa SPPI búlgara), Copenhaguen, Torí (APE), la Regió Metropolitana de Rotterdam - La Haia i l'oest de França (RGO). Aquestes 7 xarxes cooperaran en la licitació de solucions eco-innovadores i en la implementació i transferència de coneixements sobre pràctiques de compra sostenibles i innovadores. Es publicaran un total de 42 plecs ecoinnovadors centrats en l'ús d'energia en els edificis públics, els vehicles i el transport, i els serveis d'alimentació i càtering. L'objectiu és arribar al 54,3 GWh/any d'estalvi d'energia primària i desencadenar 45 GWh/any d'energia renovable.

Aquest mes de desembre, el projecte SPP Regions ha llançat la seva pàgina web - www.sppregions.eu - on ja estan disponibles 6 informes de bones pràctiques de treball en xarxa en matèria de compra pública sostenible. Els exemples corresponen a les 3 xarxes participants del projecte i 3 xarxes més, triades com a bon exemple: ÖBS, Vorarlberg (d'Àustria), Partnership in Green Public Procurement (de Dinamarca) i la Regione Autonoma della Sardegna (d'Itàlia). Els informes proporcionen informació sobre com s'organitzen, quines activitats realitzen i el que han aconseguit cadascuna d'aquestes xarxes.

El projecte SPP Regions està subvencionat pel Programa Horizon 2020 de recerca i innovació de la UE, i coordinat per ICLEI - Governs Locals per la Sostenibilitat. L'Ajuntament de Barcelona hi participarà de forma indirecta, mitjançant la seva col·laboració activa en el Grup de treball de consum responsable local i prevenció de residus de la Xarxa de Ciutats i Pobles per la Sostenibilitat.

Subscriu-te al bulletí!

Aquí et pots subscriure al Butlletí Ajuntament + Sostenible