Agenda

Setmana Sense Soroll

22/04/2019 10:00
-
28/04/2019 14:00
|
Varis Barcelona

Activitats de conscienciació: Els batecs dels barris, itineraris i vermuts sonors

Soroll2

Amb motiu del Dia Internacional de la Conscienciació sobre el Soroll (26 d'abril) se celebra la primera Setmana Sense Soroll, amb tot un seguit d'activitats per conscienciar a la ciutadania sobre la problemàtica de la contaminació acústica, especialment en l'àmbit urbà, dels seus efectes i de les possibles solucions. Des de La Fàbrica del Sol s'organitzen les següents activitats gratuïtes, prèvia inscripció:

Els batecs dels barris: contrastos sonors, Ruta pel paisatge sonor del barri de Navas, 24/04/2019 - 11:00 a 13:00: El so d'un lloc configura la seva identitat i és una dimensió essencial del seu paisatge. El paisatge sonor dels nostres barris forma part del patrimoni immaterial que tenim i cal estudiar-lo i preservar-lo pel seu gran interès social. Aquesta passejada us permetrà descobrir racons sonors singulars. El recorregut us connectarà amb el paisatge acústic del barri més recent del districte de Sant Andreu, Navas. Anirem des de l'avinguda Meridiana, passant per la plaça Ferran Reyes com un dels centres neuràlgics del barri i acabant a la plaça Islàndia, un refugi enmig del soroll. Més informació.

Itinerari sonor, 24/04/2019 - 17:00 a 19:00: Tot batega, tot vibra. Si ens aturem a escoltar, podem descobrir el patrimoni sonor del nostre entorn. Passejarem per diversos punts de la Barceloneta diferenciats pels seus nivells de soroll (zona amb vehicles, zona amb xivarri de persones, zones mixtes etc.), mesurarem els sons i sorolls amb sonòmetres i reflexionarem sobre la contaminació acústica al barri. Aquest itinerari servirà per nodrir el Mapa Barcelona + Sostenible. Més informació.

Els batecs dels barris: tocant a sometent, Ruta pel paisatge sonor del barri Gòtic, 26/04/2019 - 11:00 a 13:00: Aquesta activitat és una experiència sensorial i parts del recorregut es faran amb els ulls tapats, sempre supervisats per una persona acompanyant que fa de guia. És necessari un mocador o un accessori per tapar-se els ulls, es recomana portar calçat còmode per caminar i preferiblement silenciós. Més informació.

Vermut sonor27/04/2019 - 12:00 a 14:00: Mentre gaudim d’un petit refrigeri, podrem conversar amb diversos experts sobre com el soroll afecta la salut, la relació entre acústica i arquitectura i altres enfocs mediambientals del so i el soroll. Més informació.

Subscriu-te al bulletí!

Aquí et pots subscriure al Butlletí Ajuntament + Sostenible