Agenda

Setmana Europea de la Prevenció de Residus 2018, participa!

17/11/2018 10:00
-
25/11/2018 20:00
|
Varis llocs de Catalunya

Promou accions sobre els recursos sostenibles i la gestió de residus

EWWR_2018

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus (EWWR) neix per donar a conèixer estratègies de reducció de residus i la política de la Unió Europea i dels seus Estats membres en aquesta matèria. Rep el suport del programa LIFE+ de la Comissió Europea i es crea per fomentar accions sostenibles per reduir els residus arreu d'Europa, per fer públic les tasques dutes a terme pels diversos actors mitjançant exemples concrets de reducció de residus i per fer er canviar el comportament quotidià dels europeus (consum, producció). Per això l'esdeveniment arriba a un ampli sector de públics: administracions públiques, empreses privades, escoles i universitats, associacions i ciutadans, i els encoratja a participar-hi!

La propera edició és una oportunitat única per valoritzar les iniciatives existents o iniciar una nova acció de llarg termini per reduir els residus. Així mateix, la Setmana pretén donar visibilitat a aquelles entitats que tenen un compromís ambiental per prevenir els residus en l'àmbit català i europeu. Aquesta visibilitat s'accentua gràcies a la participació en un esdeveniment comú europeu i simultani en 34 regions que, a més a més, té el suport de la Comissió Europea.

Destaquem les diverses formacions virtuals (online) que els socis del projecte organitzen per tal d'informar sobre el procés d’implementació i les novetats de cada any, per introduir les novetats (3Rs , campanya European Clean-Up Day, Dies temàtics de la prevenció, els premis EWWR, etc.) i per capacitar als participants en l’organització pràctica d’accions relacionades amb els Dies temàtics de la prevenció i amb la campanya European Clean-Up Day.

Al web del projecte Setmana Europea de la Prevenció podeu trobar-hi eines de comunicació, materials d'edidions anteriors, com participar-hi, catàleg d'accions de prevenció (fitxes descriptives i vídeos d'experiències), el Dia de la Prevenció (enguany el 17 de novembre), els nominats i finalistes catalans del Premi Europeu de Prevenció de Residus i informació sobre la campanya Let's Clean Up Europe (del 10 al 12 de maig de 2019).

Subscriu-te al bulletí!

Aquí et pots subscriure al Butlletí Ajuntament + Sostenible