Agenda

Setmana Europea de la Mobilitat 2019

16/09/2019 10:00
-
22/09/2019 20:00
|
Varis Barcelona

Sensibilització sobre la seguretat a l'hora de caminar i anar amb bicicleta amb el lema "Camina amb nosaltres!"

Setmana_mobilitat_2019

Arriba el mes de setembre, i també la Setmana Europea de la Mobilitat i les festes de la Mercè. Aquest any, ambdues celebracions tornen a coincidir i es proposa, novament, compartir activitats. El proper 22 de setembre, el Dia sense Cotxes ocuparà de nou la via Laietana per omplir-la de vida saludable i sostenible.

Del 16 al 22 de setembre, Barcelona se suma a la Setmana Europea de la Mobilitat amb un programa d'activitats organitzades per l'Ajuntament, entitats i associacions diverses, amb l'objectiu de millorar la qualitat de l’aire, recuperar l'espai públic i promoure la seguretat en la mobilitat a la ciutat. La mobilitat sostenible esdevé l'eix principal d'una reivindicació que inclou aspectes clau en la millora de la qualitat de vida a la ciutat de Barcelona com és la pacificació de l’espai públic. Durant la Setmana Europea de la Mobilitat es treballarà per mostrar com seria una ciutat més verda, tranquil·la, amable, segura i menys contaminada en favor de tota la ciutadania.

Aquesta edició 2019 aterra amb el lema "Camina amb nosaltres!" i anima a moure’ns a peu, ja que d'aquest mitjà de desplaçament se'n deriven diversos beneficis. No només per a la salut (fem exercici) i per al medi ambient (no contaminem), sinó que també és el més econòmic, equitatiu i eficient. Cada dia, a Barcelona, es fan al voltant de 2,5 milions de desplaçaments a peu, fet que representa més del 30% del total de desplaçaments de la ciutat. I cal tenir en compte que, independentment de la manera en què ens movem, en algun moment del dia tots i totes som vianants.

Font i més informació a Mobilitat i Transports i al web de la Unió Europea.

Subscriu-te al bulletí!

Aquí et pots subscriure al Butlletí Ajuntament + Sostenible