Agenda

Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura 2017

16/09/2017 10:00
-
22/09/2017 20:00
|
Varis, Catalunya

Mobilitza't per construir una ciutat més verda, més confortable i menys contaminada

Setmana mobilitat 2017

La Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura 2017 se celebra del 16 al 22 de setembre a Barcelona amb un programa ampli d’activitats organitzades per l'Ajuntament, entitats i associacions, amb l'objectiu de promoure hàbits de mobilitat més sostenibles entre la ciutadania a la vegada que fer visibles els canvis en l'ús de l'espai públic per construir una ciutat més verda, més confortable i menys contaminada.

Sota el lema ‘Mobilitza’t per un aire més net!’, la Setmana del 2017 a més de vetllar per una vida saludable, sostenible i segura, també reforça el poder de la ciutadania per millorar la qualitat de l’aire que respirem. Els objectius principals de la Setmana són els següents:

   • Estimular un comportament ciutadà, en relació amb l’ús del vehicle, compatible amb el desenvolupament urbà sostenible, en particular amb la protecció de la qualitat de l’aire, la prevenció d’accidents de trànsit, la reducció d’emissió de gasos que provoquen l’efecte hivernacle i el consum racional dels recursos energètics.
   • Sensibilitzar la ciutadania sobre els impactes ambientals del transport i informar-la sobre les seves diferents modalitats.
   • Impulsar l’ús dels mitjans de transport sostenibles i, en particular, el transport públic, la bicicleta, la mobilitat a peu i els vehicles elèctrics.
   • Potenciar un retrobament de la ciutadania amb la ciutat, la seva gent i el seu patrimoni cultural, en un entorn saludable i relaxat.
   • Reflexionar sobre com afecta a la nostra salut l’ús excessiu del transport motoritzat. Per una banda, la contaminació atmosfèrica i la congestió que generen tenen un impacte negatiu sobre els sistemes respiratori i cardiovascular. Per una altra, propicien el sedentarisme i la inactivitat física.

Font i més informació als organitzadors: Ajuntament de Barcelona i Generalitat de Catalunya.

Subscriu-te al bulletí!

Aquí et pots subscriure al Butlletí Ajuntament + Sostenible