Notícies

Resultats positius de la primera Marató d'Estalvi Energètic de Barcelona

15/03/2018

Els 47 equipaments i edificis municipals participants han aconseguit reduir la despesa energètica fins a un 20,21% en gas, un 14,77% en aigua i un 5,74% en electricitat, el que és equivalent al consum energètic de 1.083 famílies de 4 membres durant un mes, i gairebé dues piscines olímpiques d'aigua.

MB1

Durant tot el mes de febrer, 47 edificis i equipaments públics de Barcelona, s'han sumat a la primera Marató d’Estalvi Energètic per conscienciar sobre la reducció dels consums energètics en el marc del Programa Ajuntament+Sostenible i del Programa d’Estalvi i Millora Energètica als edificis municipals.

La Marató ha estat una eina per conscienciar, mobilitzar i fomentar bones pràctiques en l'ús i el consum d'energia, amb la voluntat afegida de destinar l'estalvi econòmic aconseguit a un projecte per a la defensa del dret a l'energia.

En total, han participat 18 seus i oficines municipals (8 seus de districte, 6 oficines municipals i 4 edificis de les gerències de Recursos i d’Ecologia Urbana) i 35 equipaments municipals (9 centres cívics, 10 equipaments esportius -1 de cada districte- i 10 centres educatius), conjuntament amb edificis d'altres 9 municipis catalans.

Marat_BCN_2La Marató ha consistit en què les persones que fan ús dels edificis i equipaments municipals siguin conscients de l'energia i l'aigua que es consumeix, i duguin a terme accions com per exemple, utilitzar només mig dipòsit de la cadena del vàter, pujar les escales a peu en comptes d'utilitzar l'ascensor, o programar un nivell adient de la temperatura de climatització.

Per fer una valoració dels estalvis energètics assolits, s'ha realitzat un control dels consums energètics de cadascun dels equipaments i s'ha comparat amb la mitja dels consums del mes de febrer dels darrers tres anys. Tot i haver estat el tercer febre més fred del últims 36 anys, els resultats de l'estalvi energètic de la Marató han estat força positius.

Aquest ha estat un projecte de sostenibilitat en la seva integritat, perquè no només es tracta d'aconseguir estalviar recursos, sinó d'aconseguir que tothom - i especialment els més vulnerables - tinguin garantits els seus drets. Per això l'estalvi aconseguit ha estat traduït per la Gerència de Recursos en 15.000€ que aniran destinats al projecte per a la defensa del dret a l'energia "Als barris de la Marina, hi posem tota l'Energia".

El divendres 13 d'abril es celebra al Centre Cívic la Sedeta (10h) l'acte de cloenda de la Marató. Inscripcions i més informació en aquet enllaç.

Més informació sobre la Marató a la web d'Energia de l'Ajuntament de Barcelona, i el vídeo resum en aquest enllaç.

Subscriu-te al bulletí!

Aquí et pots subscriure al Butlletí Ajuntament + Sostenible