Agenda

Reptes i oportunitats de la nova Directiva d’Eficiència Energètica dels Edificis

10/05/2024 10:00
-
10/05/2024 12:00
|
COAC (Plaça Nova, 5, Barcelona)
COAC

El proper 10 de maig el Col·legi d’Arquitectes organitza una jornada per presentar les novetats i eines que proposa la nova Directiva d’Eficiència Energètica dels Edificis, aprovada pel Parlament Europeu el passat 12 de març. 

Donat que els edificis són responsables del 36% de les emissions de la UE, aquesta directiva estableix que els edificis de nova construcció hauran de ser climàticament neutres a partir del 2030. Els edificis nous ocupats per autoritats públiques o que siguin propietat seva hauran d’assolir la neutralitat climàtica el 2028.

La jornada començarà amb un repàs de les claus de la directiva des de la perspectiva europea, però també espanyola, tenint en compte els 24 mesos que els estats membres tindran per transposar-la al seu marc legal. 

En la segona part es situarà la directiva en la pràctica professional i es presentarà l’indicador del potencial de canvi global com una de les principals eines per treballar el concepte de descarbonització en tot el cicle de vida de l’edifici, posant el focus en la rehabilitació sistemàtica i a gran escala del parc edificat. 

Per últim, es farà una taula rodona amb experts en rehabilitació i descarbonització i amb arquitectes que ja treballen amb els criteris de la directiva en relació als materials i a la rehabilitació.

Per a més informació i inscripcions consulteu el següent enllaç.

Subscriu-te al bulletí!

Aquí et pots subscriure al Butlletí Ajuntament + Sostenible