Notícies

Renovació sostenible dels cotxes patrulla de la Guàrdia Urbana

14/06/2018

100 nous vehicles híbrids a la patrulla de la Guàrdia Urbana

GUB1_def

La Guàrdia Urbana acaba de presentar la incoporació de 100 vehicles híbrids nous que, juntament amb 45 més a finals d'any, configurarà una nova flota de turismes patrulla més sostenible i segura. L'objectiu d'aquest canvi és fer més sostenible la mobilitat dels agents i aconseguir millores ambientals significatives amb l'estalvi de combustible fòssil.

Actualment la flota disposa de 526 vehicles, i amb aquestes noves incorporacions a finals d'any, la flota d'híbrids passarà a ser de 154, és a dir el 29% del total de la flota i gairebé la totalitat dels actuals turismes patrulla. L'operació que implica una inversió de 12,6 milions d'euros i, s'ha calculat que, en el cas d'aquests turismes es produirà un estalvi de 608 euros en combustible per vehicle a l'any i un estalvi en emissions.

Està previst que al 2019, tal i com s'observa en la següent taula, la totalitat de la flota de vehicles de la Guàrdia Urbana (turismes, 4x4, furgonetes, escúters, motocicletes de trail i de gran cilindrada) estigui composada per uns 300 vehicles híbrids o elèctrics i uns 200 de combustió, assolint un 60% de vehicles de zero emissions:

GUB2

A més de reduir les emissions de CO2, els nous vehicles estan equipats amb diferents dispositius tecnològics per facilitar la tasca dels agents i oferir una atenció més eficaç a la ciutadania. Els cotxes incorporen un ordinador de bord, una càmera de visió posterior, panells lluminosos, sistemes de vigilància i de gravació del trasllat dels detinguts i desfibril·ladors, entre altres dispositius.

Destacar, que, aquesta actuació ha estat seleccionada com a bona pràctica en el recentment finalitzat projecte europeu "SPP Regions" per a la promoció de la contractació pública sostenible i innovadora. Podeu descarregar la bona pràctica en el següent enllaç.

Fonts: Nota de Premsa, Info Barcelona i Contractació Pública.

Subscriu-te al bulletí!

Aquí et pots subscriure al Butlletí Ajuntament + Sostenible