Notícies

Publicació de Informe de seguiment de les Instruccions tècniques per a l’aplicació de criteris ambientals en contractes 2019

24/07/2020

L'aplicació de les Instruccions tècniques de contractació segueix progressant i presentant resultats positius, en la majoria de casos de millora respecte l'any anterior.

 

L'informe indica que:

  • es manté el subministramentd'electricitat amb garantia d'origen renovable;
  • s'inicia la renovació d'equipament informàtic amb equips nous amb requeriments energètics i ambientals;
  • el subministrament de paper reciclat consolida el màxim del 93% assolit l'any anterior;
  • dels incorporats a la flota el 42% són vehicles elèctrics (73% si excloem camions i vehicles especials) i el 48% de les baixes eren vehicles de gasoil.

S'obté també resultats satisfactoris en àmbits com l'adquisició de fusta certificada (100% de la fusta massissi tropical), de vestuari de baixa toxicitat per personal municipal (5500 unitats), d'alimentació ecològica (90% dels aliments servits en escoles bressol municipals), l'ús de gots reutilitzables en festes i esdeveniments públics (1,7 milions de gots).

En obres, la col·laboració amb BIMSA ha permès determinar que més de la meitat dels seus projectes d'espai públic i infraestructures han incorporat el 60% dels criteris ambientals de la instrucció i que tots els projectes d'edificació incorporen els 3 criteris bàsics i un 40 % incorporen altres 4 criteris ambientals.  

El 2019 el servei de suport tècnic del Programa Ajuntament + Sostenible ha donat resposta a 98 consultes, 56 de les quals eren d'ambientalització de plecs.

L’informe es pot consultar aquí:

L’Informe de seguiment de les Instruccions tècniques per a l’aplicació de criteris ambientals es pot consultar a l’Observatori A+S

 

Pel que fa als edificis municipals, es van obtenir bons resultats en la segona Marató d’Emergència Climàtica, augmentant la participació d’edificis i equipaments municipals i assolint un estalvi de 15% en gas, 10% en aigua i 13,5% en electricitat; i en la implementació del certificat amb el distintiu “Edifici Amic de la Bici”. Addicionalment, 5 equipaments compten amb horts d’inclusió social del projecte “Horts al Terrat”, guanyador del premi Europeu European Public Sector Awardcom a pràctica més innovadora i eficient del sector públic a nivell local.

L’Informe de seguiment de l’ambientalització interna de l’Ajuntament de Barcelona 2019 es pot consultar a l’Observatori A+S

Subscriu-te al bulletí!

Aquí et pots subscriure al Butlletí Ajuntament + Sostenible