Notícies

Prova pilot amb paviment generador fotovoltaic

30/04/2021

La proposta guanyadora del repte “Paviments generadors” s’instal·la a la plaça de les Glòries

El repte “Paviments generadors: com podem incorporar la generació renovable local en els paviments de la ciutat” es va llençar amb l’objectiu de conèixer solucions innovadores de generació d’energia renovable en paviments i analitzar la seva viabilitat d’implementació en l’espai públic de Barcelona. De les 7 propostes presentades al concurs s’ha triat la solució proposada per l’empres Sorigúe, que consisteix en un paviment fotovoltaic amb disseny modular, que inclou una base de plàstic i vidre reciclat.

Amb aquesta solució s’està realitzant una prova pilot que consisteix en la instal·lació de 50m2 de paviment generador fotovoltaic en la plaça de les Glòries i el seguiment de l’energia que es genera en temps real.

La instal·lació tindrà una potència de 9kWp. El paviment incorpora el cablejat elèctric i un vidre altament resistent i antilliscant sobre els mòduls generadors

Amb aquesta superfície i potència, es preveu que pugui generar uns 7.560 kWh/any, que equivaldria al consum energètic total de 3 llars, i suposa un estalvi de 2.722 kg CO2 equivalent a l’any.

Més informació aquí.

Subscriu-te al bulletí!

Aquí et pots subscriure al Butlletí Ajuntament + Sostenible