Notícies

Processos participatius per avançar cap a un sistema alimentari sostenible

08/07/2022

Tant a nivell europeu com local, s’estan duent a terme processos participatius per transformar el sistema alimentari

EAS2030

L’Ajuntament de Barcelona està elaborant la seva primera Estratègia d’Alimentació Sostenible amb horitzó 2030 que tindrà com a resultat un full de ruta compartit en matèria de polítiques alimentàries a la ciutat. L’objectiu d’aquest procés és impulsar un marc d’actuació conjunt per accelerar la transició cap a un sistema alimentari més sa, just i sostenible, que dinamitzi les economies locals i sostenibles, combati les desigualtats i cuidi la nostra salut i la del planeta, sense posar en perill les generacions futures.

Per assolir-ho, aquesta estratègia ha comptat amb diferents espais de participació. D’una banda, un centenar de representants de l’àmbit de l’alimentació sostenible han debatut sobre els vuit objectius estratègics identificats en dos plens de ciutat. D’altra banda, amb el procés participatiu ciutadà s’ha contrastat la feina feta i s’han recollit noves aportacions sobre com cal impulsar l’alimentació sostenible a la ciutat en els propers anys.

Enllaç als debats de l’Estratègia d’Alimentació Sostenible Barcelona 2030 aquí.

A nivell europeu també s’està desenvolupant una estratègia per avançar cap a un sistema alimentari sostenible: Farm to Fork Strategy. En el marc d’aquesta estratègia es vol impulsar una llei marc que permeti establir una base per a les polítiques alimentàries de la Unió Europea i dels països membres. Per aquest motiu, la Comissió Europea ha posat en marxa una consulta pública per recollir les aportacions dels diferents actors implicats: ciutadania, entitats, administració pública, empreses privades, institucions acadèmiques, etc. La consulta està oberta fins el 21 de juliol i el qüestionari està disponible en totes les llengües oficials de la UE.

Subscriu-te al bulletí!

Aquí et pots subscriure al Butlletí Ajuntament + Sostenible