Notícies

Presentació de la guia "Pautes per a la tria sostenible de fusta en elements urbans"

28/02/2014

La importància de consumir productes de fusta legals i sostenibles i com fer una bona elecció des del punt de vista ambiental.

Guia Fusta Puigdollers

El passat 30 de gener va tenir lloc la presentació de la nova guia "Pautes per a la tria sostenible de fusta en elements urbans" elaborada per l'Ajuntament de Barcelona i el Col·legi d'Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d'Edificació de Barcelona (CAATEEB).

La sessió va començar amb la intervenció del regidor Joan Puidgollers sobre el perquè d'aquesta guia i va seguir amb l'explicació dels continguts i la seva utilitat per part de Xavier Casanovas del CAATEEB. A continuació, Ramon Gabarró, president de la Confederació Catalana de la Fusta, va exposar la comercialització de la fusta a Catalunya i, finalment, Miguel Angel Soto de Greenpeace va clausurar l'acte exposant el tancament de les portes a la fusta il·legal.

El document serveix per identificar els avantatges de l'ús de la fusta, les diferents espècies i els requisits d'ús, la seva durabilitat i les tipologies de tractaments, les seves certificacions de qualitat ambiental, així com bones pràctiques pel seu ús urbà i en activitats funeràries. La guia inclou també un recull de fitxes concretes pels diferents elements urbans on s'especifiquen les consideracions tècniques a tenir en compte, així com la disponibilitat de fusta certificada provinent d'una gestió forestal sostenible.

Podeu consultar la versió electrònica de la guia mitjançant aquest enllaç.

Subscriu-te al bulletí!

Aquí et pots subscriure al Butlletí Ajuntament + Sostenible