Notícies

Preparem-nos per l'adéu a l'A+, A++ i A+++

02/02/2021

El proper 1 de març entrarà en vigor el nou reglament d'etiquetatge energètic d'electrodomèstics i altres aparells elèctrics.

L'etiquetatge energètic, introduït el 1994 per la Comissió Europea, és una història d'èxit: ampliat amb la modificació del 2004, el sistema que classifica i compara productes consumidors d'energia mitjançant una escala de la A (més eficient) fins la G menys eficient) ha estat un instrument clau i motor per la millora e l'eficiència energètica dels aparells.

El sistema és conegut per un 93% dels consumidors i un 79% declara que ho té en compte a l'hora de decidir-ne la compra (més informació Special Eurobarometer 492), cosa que ha comportat que per exemple que el 90% de neveres i rentadores venudes el 2017 disposessin de l'etiqueta A+, A++ o A+++.

Aquell 2017 la Comissió va decidir iniciar la revisió del sistema per tal d'adaptar-lo a progrés tecnològic i, entre d'altres, tornar a l'escala simple de A a G. La revisió i el sistema de reajust de l'etiquetatge es van finalitzat i van quedar aprovats el 2019 (més informació aquí), així com la seva entrada en vigor progressiva, la data d'inici de la qual es va fixar pel proper 1 de març d'enguany (més informació aquí).

Aquest vídeo del projecte europeu BELT - Boost Energy Label Take up - explica de forma senzilla en què consisteix en canvi i al vincles anteriors trobareu tota la informació al respecte.

Subscriu-te al bulletí!

Aquí et pots subscriure al Butlletí Ajuntament + Sostenible