Notícies

Premis Procura+ 2024, reconeixement a la contractació sostenible, circular i innovadora

21/03/2024

Aquests premis destaquen les contractacions i els procediments de licitació més sostenibles, circulars i innovadors a nivell europeu

P+

Els passats 13 i 14 de març, Lisboa va acollir la darrera edició del Procura+, un fòrum dedicat a compartir informació i oportunitats sobre polítiques de contractació sostenible, circular i innovadora. En aquesta edició s’han presentat bones pràctiques en àrees com l’energia, la construcció, la biodiversitat, l’alimentació, les TIC, la mobilitat i els tèxtils.

Com cada any, s’han lliurat els Procura+ Awards, una iniciativa que reconeix les contractacions i els procediments de licitació més sostenibles, circulars i innovadors i dona visibilitat a les administracions públiques més dinàmiques.

L’Organisme Central de Contractació de Noruega ha sigut premiat com a adquisició sostenible de l’any per desenvolupar un acord marc sobre la reutilització i el reciclatge d’equips TIC, incloent requisits socials per a la inclusió laboral.

La distinció a l’adquisició d’innovació de l’any s’ha atorgat a la ciutat de Malmö per desenvolupar criteris de contractació basats en el disseny universal per millorar-ne l’accessibilitat.

Finalment, l’Ajuntament de Lisboa ha sigut guardonat com a iniciativa de contractació de l’any pel desenvolupament d’un sistema de gestió de contractació sostenible.

L’Ajuntament de Barcelona ha sigut finalista en aquesta tercera categoria per l’itinerari formatiu en contractació pública que Barcelona Activa ofereix des de l’any 2021 a les empreses de l’economia social. L’altra finalista ha sigut l’Oficina de Compra Pública de Lituània per la reforma per a la compra pública verda a Lituània.

Per a més informació sobre els Procura+ Awards podeu consultar el següent enllaç.

Subscriu-te al bulletí!

Aquí et pots subscriure al Butlletí Ajuntament + Sostenible