Notícies

Pràctiques eco-innovadores en el sector dels menjadors escolars

01/10/2015

El servei de menjador de les escoles bressol de Barcelona apareix diverses vegades com a exemple al nou informe del projecte INNOCAT

càtering

El projecte europeu INNOCAT (Procurement of eco-innovative catering) ha publicat un nou informe (Informe de bones pràctiques en contractació pública sostenible del servei de càtering de les escoles) que recopila experiències europees innovadores de contractació de serveis de càtering ecològicament i socialment més sostenibles i proporciona idees i recursos per aquells que treballen en la contractació del servei de càtering en escoles.

L'informe introdueix els impactes ambientals relacionats amb el servei de càtering i desenvolupa més en detall els principals àmbits temàtics que han d'afrontar les administracions a l'hora de contractar serveis de càtering més sostenibles. Finalment, aprofundeix en 4 pràctiques eco-innovadores de contractació de serveis de càtering que han tingut lloc a Turin, Copenhagen, Malmö i East Ayrshire.

Al llarg d'aquesta publicació, s'esmenta diverses vegades com a bona pràctica el contracte de servei de càtering per escoles bressol de l'Ajuntament de Barcelona. Alguns dels aspectes que es destaquen són: el fet de servir aliments ecològics en els menús diaris, l'ús de productes higiènics i de neteja amb un baix impacte ambiental, l'ús d'electrodomèstics A++ o l'obligació de garantir el servei de recollida de residus i la minimització de residus.

Per més informació podeu consultar el web del Projecte INNOCAT

Subscriu-te al bulletí!

Aquí et pots subscriure al Butlletí Ajuntament + Sostenible