Notícies

Noves iniciatives per avançar en la consolidació d’una comunitat de compradors públics a nivell europeu

22/05/2023

En el marc del projecte Big Buyers s’han engegat noves comunitats de compradors i s’ha posat en marxa una plataforma digital d’intercanvi entre compradors públics

Comunitat Big Buyers

Aquest mes d’abril la Comissió Europea ha posat en marxa la Plataforma de la Comunitat de Compradors Públics (Public Buyers Community Platform), una plataforma innovadora dissenyada per facilitar la cooperació i l’intercanvi de coneixements entre compradors públics a tot Europa.

És un espai digital únic on els actors de la contractació pública, incloent l’administració pública, indústria, petites i mitjanes empreses i el món acadèmic, poden unir-se per intercanviar bones pràctiques i compartir experiències, reptes i necessitats. L'objectiu és fomentar la col·laboració i construir una comunitat de compradors públics compromesos a millorar l'eficiència i l'efectivitat dels processos de contractació pública.

Juntament amb el llançament de la nova plataforma també s’ha iniciat una nova fase del projecte Big Buyers, del qual l’Ajuntament de Barcelona en forma part: Big Buyers Working Together. Aquesta nova fase té per objectiu donar suport als grans compradors públics amb la creació de 10 “comunitats de pràctica”. Durant aquesta primavera i estiu, els compradors públics de tot Europa tindran l’oportunitat de contribuir a la definició de les principals àrees de treball d’aquestes comunitats a partir d’una avaluació de necessitats. Per participar-hi les administracions públiques interessades poden accedir al següent enllaç.

Subscriu-te al bulletí!

Aquí et pots subscriure al Butlletí Ajuntament + Sostenible