Notícies

Noves declaracions per una contractació pública sostenible

31/03/2017

Reafirmen la importància d’una contractació que incorpori aspectes socials i ambientals en la presa de decisions.

Pisarello_social

A finals d'aquest mes, l’Ajuntament de Barcelona ha signat conjuntament amb els agents socials (PIMEC, la UGT i CCOO) una declaració a favor d’una contractació pública sostenible. El document reconeix i reafirma la importància d’incorporar els aspectes socials i ambientals en la presa de decisions, amb l’objectiu de contribuir a la transformació socioeconòmica i la dinamització del teixit productiu local, de les petites i mitjanes empreses i de totes aquelles organitzacions que generin impactes econòmics, socials i ambientals positius.

El primer tinent d’alcaldia, Gerardo Pisarello, ha afirmat que “L’Ajuntament de Barcelona assumeix el compromís de ser exemplar i de dur a terme totes les actuacions que ens permetin assumir aquest nou model”, referint-se a la Guia de Contractació social que ha impulsat l’Ajuntament i que incorpora totes aquestes millores.

En aquest context, Barcelona, Madrid, València, Sevilla, Pamplona, Sabadell i Santa Coloma de Gramenet, han signat també a principis d'aquest mes, una declaració municipalista a favor d'una contractació pública responsable, eficient, íntegra, transparent i sostenible.

Aquesta declaració aposta per la promoció de la contractació públicaPisarello_municipalista responsable, que impulsi el teixit productiu local, donant accés a les PIMES i promovent l’economia social i les empreses social i ambientalment responsables. Una contractació pública que sigui transparent, fiscalitzable, que es penalitzin les males pràctiques empresarials, i que contribueixi a un marc de competència on la contractació pública es basi en la qualitat, el valor social i l’eficiència, i no en la precarietat laboral i les pràctiques insostenibles.

La declaració municipalista, recull amb quatre principis, un nou i innovador paradigma de contractació com a política pública estratègica i coherent amb el mandat de la Directiva Europea. Les set ciutats signants obren la declaració a la resta de municipis que es vulguin adherir.

Font i més informació: Servei de Premsa i Servei de Premsa.

Subscriu-te al bulletí!

Aquí et pots subscriure al Butlletí Ajuntament + Sostenible