Notícies

Nova guia "Rehabilita'm, fes-me eficient i saludable"!

12/03/2018

Amb estàndards de confort i criteris per fomentar estratègies d’estalvi i eficiència energètiques

Rehabilita'm

En el marc de la celebració a París de la COP 21, la xarxa de signants del Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat 2012-2022 va decidir anar un pas més enllà i marcar uns objectius ambiciosos de mitigació i adaptació al canvi climàtic i concretar les accions climàtiques a curt i llarg termini per assolir-los. Aquests objectius i projectes es recullen en el Compromís de Barcelona pel Clima.

Un dels projectes liderats per les entitats ha estat el projecte E4: Endolla’t a l’estalvi i eficiència energètics, on membres de la xarxa han elaborat aquesta guia amb l’objectiu d’oferir als ciutadans i als professionals informació útil a l'hora de rehabilitar edificis, establint estàndards de confort i definint criteris per fomentar estratègies d’estalvi i eficiència energètiques en habitatges, comerç de proximitat i oficines.R2

La guia completíssima facilita al ciutadà i als professionals que no estiguin especialitzats en eficiència energètica informació útil per prendre decisions sobre la renovació energètica dels edificis. Estructurada en dues parts, la primera introductòria exposa objectius, criteris i conceptes que ajuden a la lectura de la segona part que consta de tres capítols:

  • Salut i confort exposa conceptes i estratègies per afavorir la qualitat ambiental a l'interior dels edificis
  • Mesures passives, en forma de fitxes valorades
  • Mesures actives, en forma de fitxes valorades

Els capítols de mesures passives i actives recullen un total de 34 solucions concretes que es poden aplicar en un procés de renovació energètica i durant la vida útil d'un edifici. Per contextualitzar les mesures, es descriuen cinc casos d'èxit que en un procés de renovació energètica han aplicat un gran nombre de les solucions que aquí es plantegen. Al final de la guia, s'inclou un glossari amb l'explicació dels principals termes que s'aborden i la bibliografia recomanada per tal d'ampliar qualsevol dada extra que es requereixi.

Font i més informació: web de La Fàbrica del Sol

Subscriu-te al bulletí!

Aquí et pots subscriure al Butlletí Ajuntament + Sostenible