Notícies

Nous atorgaments del Distintiu de garantia de qualitat ambiental i de l'Etiqueta ecològica de la UE

27/02/2017

Reconeixements a aquells productes i serveis que compleixen certs requisits ambientals

Flotes_DGQA

El Distintiu de garantia de qualitat ambiental (DGQA) és el sistema català d'etiquetatge ecològic que reconeix aquells productes i serveis que compleixen uns determinats requisits ambientals més enllà dels que estableix la normativa vigent.

Autopistes de Catalunya SA (AUCAT) i Infraestructures Viàries de Catalunya SA (INVICAT) han obtingut el Distintiu per a la categoria de flotes vehicles, concretament per les subcategories de turismes, furgonetes i camions, concedit pel Departament de Territori i Sostenibilitat. Els vehicles per als quals l’han obtingut sumen un total de 12 turismes, 7 furgonetes i 3 furgons, tots ells dedicats a tasques d’atenció d’incidències a les autopistes. Per minimitzar els impactes ambientals de la flota, el distintiu fomenta la recopilació de dades, l’avaluació i el seguiment, com a eina per als responsables en la presa de decisions. Actualment existeixen 37 flotes que disposen del distintiu.


El Departament també ha concedit l'Etiqueta ecològica de la Unió Europea a l'empresa PRODER, SA, amb seu a Polinyà (Vallès Occidental) per a la categoria de detergents rentavaixelles d’ús industrial i institucional. L'Etiqueta ecològica de la Unió Europea és el sistema d'etiquetatge ecològic voluntari, per promoure la comercialització de productes i serveis que siguin més respectuosos amb el medi ambient.

EcolabelDetergents

Font i més informació: Sala de Premsa, Departament Territori i Sostenibilitat.

Subscriu-te al bulletí!

Aquí et pots subscriure al Butlletí Ajuntament + Sostenible