Notícies

Nou pas de TMB per la millora de la qualitat ambiental de la flota d'autobusos.

09/03/2021

Es publica la licitació de 210 noves unitats d'autobusos, majoritàriament elèctrics i híbrids de gas, a incorporar fins al 2025.

La modernització de la flota d'autobusos de TMB s'accelera i al mateix temps aposta per les tecnologies de vehicles més nets. Ja vam anunciar aquí l'any passat l'adquisició de vuit autobusos d'hidrogen.

Aquesta nova licitació correspon pràcticament al 50% de la flota de 410 vehicles que TMB té previst renovar fins al 2025, i consolida l'aposta per les millors tecnologies: totes les unitats seran bé de vehicles elèctrics (78 unitats que representen el 37%), bé vehicles híbrids tèrmic-elèctrics, la majoria de gas natural comprimit (108 unitats). Més informació aquí.

TMB manté el principi que el preu no sigui l’única variable determinant de les ofertes. D'una banda incorpora, com sembla natural, diversos criteris d'adjudicació tècnics i funcionals. Però a més, tot i tractar-se d'entrada ja de vehicles amb tecnologies netes, incorpora igualment criteris de valoració de costos ambientals com els associats al consum energètic, a les emissions de CO2 i a altres emissions contaminats, a més dels de manteniment dels vehicles. Finalment valorarà també l'extensió de les garanties sobre diversos components dels vehicles, així com l'abast dels serveis postvenda.

Els primers vehicles s'hauran de començar a lliurar el 2022 progressivament fins al 2025 segons el calendari establert.

Aquí podeu accedir a la documentació de la licitació.

Subscriu-te al bulletí!

Aquí et pots subscriure al Butlletí Ajuntament + Sostenible