Agenda

No et perdis l'exposició 'Mirades del verd'!

01/12/2018 18:00
-
12/03/2019 18:00
|
Diversos parcs i zones verdes de Barcelona

La història del verd a la ciutat i de les persones que l'han fet créixer

Verd

Barcelona compta amb un gran nombre de parcs i jardins repartits per tots els districtes, uns espais que fan de la ciutat un lloc més amable. Ara, l'Institut Municipal de Parcs i Jardins estrena una exposició itinerant que repassa la història del verd a la ciutat i de les persones que l'han fet créixer.

'Mirades del verd' és el nom de l'exposició que l'1 de desembre s'estrena al Parc del Guinardó i que recorrerà fins al mes de març diversos parcs de la ciutat. La mostra, organitzada al voltant d'una caseta, explica com han evolucionat i crescut els parcs i jardins de la ciutat des de diverses perspectives.

D'una banda, l’origen i la història d’aquests espais des del segle XIX i fins a l’actualitat, mostrant quins van ser els primers parcs de la ciutat i com aquests han anat conquerint terreny als barris, aportant beneficis a la biodiversitat, la salut i la vida dels barcelonins. De l'altra, el paper clau i fonamental de les persones que han fet créixer el verd a la ciutat, amb el testimoni de jardiners, ciutadans irresponsables de la gestió d’aquests espais i del seu disseny.

'Mirades del verd' es podrà visitar cada dia, de 10 a 18h aproximadament, inclosos els caps de setmana. El primer dissabte d'estrena en una nova ubicació, a més, s'organitzarà una visita comentada a l'exposició i tallers familiars. L’exposició neix amb la voluntat de ser un espai més dins dels parcs; per això, ‘Mirades del verd’ s’ha pensat com una mostra a l’aire lliure, envoltada de natura i que recorrerà diversos parcs i zones verdes:

  • Parc del Guinardó: de l'1 de desembre al 16 de desembre.
  • Plaça Major de Nou Barris: del 18 de desembre al 6 de gener.
  • Parc de Joan Miró: del 8 de gener al 28 de gener.
  • Plaça Lesseps: del 30 de gener al 18 de febrer.
  • Parc de la Barceloneta: del 20 de febrer al 12 de març.

L’exposició ha estat comissionada per l’arquitecte Carles Llop, amb textos i documentació del periodista expert en moviments socials Néstor Bogajo. A més, també s’ha comptat amb la col·laboració de molts treballadors de Parcs i Jardins. Els jardiners de l’Institut, de fet, executaran una acció paisatgística que acompanyarà l’exposició a cadascun dels parcs.

Podeu descarregar el fulletó de l'exposició en el següent enllaç.

Font i més informació a la web ‘Mirades del verd’.

Subscriu-te al bulletí!

Aquí et pots subscriure al Butlletí Ajuntament + Sostenible