Agenda

Mobile Social Congress

23/02/2016 16:00
-
23/02/2016 21:00
|
Casinet d’Hostafrancs (C/ Rector Triadó, 53, Barcelona)

La cara amagada de la indústria del mòbil

mobile congress

SETEM ha organitzat, amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona, el Mobile Social Congress, un congrés alternatiu al Mobile World Congress, que tindrà lloc el 23 de febrer de 16 a 21 h al Casinet d'Hostafrancs (C/ Rector Triadó, 53, 08014, Barcelona).

El Congrés constarà d'un seguit de taules rodones on es vol debatre i reflexionar sobre els impactes socials i ambientals de la indústria electrònica i les possibles alternatives que existeixen. Els temes que es tractaran són els següents:

  • Programari lliure i xarxa oberta (KDE eV i Guifi.net)
  • L'origen dels minerals amb què es fan els mòbils (Amnistia internacional Catalunya i la Xarxa d'Entitats per la República Democràtica del Congo)
  • Indústria electrònica: drets laborals i l'obsolescència programada (SETEM Catalunya i la UPC)
  • Alternatives en telecomunicacions i tecnologia (Som Connexió i Fairphone)

El Casinet d'Hostafrancs inclourà també una Fira d'Alternatives, una Install Party i una Restart Party. En la Fira d'alternatives hi participaran diverses entitats com SETEM Catalunya, Justícia i Pau, Solidaritat Castelldefels Kasando, La Bretxa, Som Connexió, Pangea, Dimmons.net N3-UOC, Free Knowledge Institute, Free Technology Academy i Things Network Barcelona.

I això no és tot! De 16 a 17.30 h es passaran les projeccions "Sang al mòbil", "Explotació laboral, el preu real dels ordinadors barats" i "Universitats i treball decent en la indústria electrònica".

No us perdeu el Mobile Social Congress! Per més informació, visitar el web de SETEM.

Subscriu-te al bulletí!

Aquí et pots subscriure al Butlletí Ajuntament + Sostenible