Notícies

Més de 200 quilòmetres de xarxa pedalable a la ciutat

01/09/2018

Consoliden la bicicleta com a mitjà de transport i acosten la xarxa a nous usuaris

Carrils_bici

Des de principis del 2018, s'han posat en servei 22 nous carrils bici, i en els pròxims mesos està previst executar-ne 13 més. Els nous carrils s'estan implantant amb l'objectiu de consolidar la utilització de la bicicleta com a mitjà de transport sostenible per part dels usuaris habituals i per acostar la xarxa pedalable a nous usuaris.

A principis de setembre, la ciutat tindrà dos-cents quilòmetres d'infraestructura ciclista. Això vol dir que, ara mateix, prop del 90% dels barcelonins i barcelonines ja disposen d'un carril bici a menys de tres-cents metres de casa seva. En aquest sentit, el consistori continua avançant en la línia que marca el Pla de mobilitat urbana de fomentar els desplaçaments a peu, en bicicleta i en transport públic.

L’1 de gener de 2019 s’acaba la moratòria que permet a les bicicletes circular per les voreres de 4,75 metres i 3 metres d’espai lliure i que va ser aprovada en la modificació de l’ordenança de circulació de vianants i vehicles el 2015. Amb el canvi de l’ordenança el juliol passat, es va modificar la moratòria afegint-hi que hi podrien continuar circulant durant 18 mesos més sempre que no hi hagués infraestructura ciclista al carrer on se circulava. Per tant, a partir del 2019 les bicicletes podran circular per les voreres en cas que:

  • L’amplada d’aquestes voreres sigui superior a 5 metres i hi hagi 3 metres d’espai lliure.
  • El carril bici estigui a la vorera.
  • Es tracti de ciclistes de menys de 12 anys acompanyats d’un adult.

Font i més informació al web d'Ecologia Urbana.

Subscriu-te al bulletí!

Aquí et pots subscriure al Butlletí Ajuntament + Sostenible