Notícies

"Mercats verds", mercats amb valors

24/11/2015

En el Mercat de la Llibertat es senyalitzen i es fomenten els productes ecològics i de proximitat

proximitat

El Mercat de la Llibertat és el primer dels 14 equipaments municipals impulsors de la campanya "Mercats Verds". Totes les parades del mercat s'han dotat d'una etiqueta distintiva per senyalitzar tant els productes de proximitat com els ecològics.

La que indica la certificació de producte ecològic adopta la imatge gràfica acordada per la Unió Europea i, en el seu cas, el CCPAE o altres organismes oficials de certificació. Igualment, els establiments de peix i marisc distingeixen els seus productes provinents d'una pesca responsable.

Els productes de proximitat són aquells que provenen d'un radi de màxim 150 Km al voltant de Barcelona. Consumir productes de proximitat comporta una reducció en la despesa energètica del transport dels productes i, al mateix temps, afavoreix que els productes siguin més frescos i de qualitat, així com als productors locals.

En iniciar la campanya s'ha detectat que el 20% de la fruita que es ven al mercat ja era de proximitat, i que el 60% de les carns també. Per tant, aquesta iniciativa vol reforçar la feina feta des de fa anys, i incrementar fins a un 10% l'oferta de productes amb aquestes característiques.

La prova pilot que s'ha iniciat al Mercat de la Llibertat aspira a ser el referent de mercats amb valors, on es fomentin els productes saludables i que respectin el medi ambient. En aquesta línia, l'Ajuntament de Barcelona té la voluntat d'incorporar a la campanya 5 mercats més l'any que ve, i a poc a poc, fer que la xarxa de mercats barcelonins fomentin i siguin un exemple respecte a la compra i consum de productes ecològics i de proximitat.

Més informació en aquest enllaç.

Video mercat Llibertat
Play icon
Video mercat Llibertat

Subscriu-te al bulletí!

Aquí et pots subscriure al Butlletí Ajuntament + Sostenible