Agenda

La Mercè respira dins de la Setmana Europea de la Mobilitat

16/09/2018 10:00
-
22/09/2018 19:00
|
Barcelona i altres indrets de Catalunya

Enguany la Setmana es centra en la 'multimodalitat'

Setmana Europea Mobilitat

Sota el lema 'Combina i mou-te!', del 16 al 22 de setembre de 2018, es vetllarà per una vida saludable, sostenible i segura a diversos indrets de Catalunya en el marc de la celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat.

A la ciutat de Barcelona es duran terme activitats diverses per fomentar els desplaçaments a peu, en bicicleta i amb transport públic i aconseguir una ciutat més humana i amable. Amb la coincidència insòlita amb les Festes de la Mercè, enguany neix "La Mercè respira!", amb tot un seguit d'activitats i propostes lúdiques entorn de la mobilitat sostenible i saludable, entre les quals destaca la pacificació i el muntatge d'activitats a la Via Laietana. Merce_respiraEs viuran altres experiències i propostes diverses que ens convidaran a reflexionar sobre un altre model de mobilitat i una altra forma de viure la ciutat: respirant-la.

La celebració del Dia sense Cotxes serà el dia 22 de setembre la Via Laietana, tallada totalment al trànsit, s'omplirà d'accions relacionades amb la recuperació de l'espai públic, la millora de la qualitat de l'aire i la mobilitat sostenible. En un entorn totalment pacificat i amable, es faran classes magistrals de taitxí, ioga, circ i swing. Propostes lúdiques per a ciclistes i patinadors, com una roller disco o un skate park, tallers de reciclatge vinculats a la mobilitat sostenible i molt més.

Novament, es donarà prioritat al pas dels vehicles més sostenibles, al transport públic i a les bicicletes, a Gran de Gràcia, amb restriccions de vehicles privats de motor d'11.00 a 20.00 h, i s'inaugurarà un carrer de les Corts, en el marc del programa de les superilles. Una de les altres accions de la Setmana serà el Park(ing) Day, iniciativa de reivindicació d'una ciutat més verda i humana mitjançant la transformació temporal de places d'aparcament que se celebrarà el divendres 21 de setembre.

Les sessions de participació del Pla de Mobilitat Urbana 2019-2024, són també una bona oportunitat per activar-nos per la mobilitat sostenible! El procés pretén compartir i recollir la visió de la ciutadania en l’elaboració del document que estableix els eixos, objectius i actuacions de mobilitat dels propers sis anys. 

Podeu consultar totes les activitats planificades en l'agenda del web Mobilitat de la Gerència d'Ecologia Urbana i del web Mobilitat del Departament de Territori i Sostenibilitat. Més informació sobre la Setmana Europea al web "European Mobility Week".

Subscriu-te al bulletí!

Aquí et pots subscriure al Butlletí Ajuntament + Sostenible