Notícies

La gerència d'Ecologia Urbana se suma al repte de #beuresenseplastic

21/10/2019

Estalvi de 220 garrafes de plàstic de 20 litres al mes a l'edifici de Diagonal

Font_GEU

En compliment de la Instrucció en relació a l'agua envasada i l'ús de gots de plàstic - i altres elements de plàstic- d'un sol ús en les dependències i serveis municipals i en el marc de la declaració d'emergència climàtica que han signat l'Ajuntament i d'altres entitats de la ciutat, i amb l'aposta per retirar el màxim d'envasos de plàstic, que a part de contaminar també afecten la nostra salut, tots els edificis de l'àrea d'Ecologia Urbana ja tenen fonts d'aigua connectada a la xarxa. Els dispensadors d'aigua de xarxa amb filtre proveeixen d'una aigua que compleix tots els estàndards de salut.

El repte #beuresenseplàstic consisteix en què cada organització de la xarxa Barcelona+Sostenible faci alguna acció per eliminar el plàstic d'un sol ús a les begudes a través d'alguna acció concreta i així, minimitzar l'impacte que té el plàstic en el medi ambient.

Rezero, la Fundació Catalana per a la Prevenció de Residus i el Consum Responsable, ha publicat un estudi que revela la presència de plàstic a l'orina, concretament substàncies presents en els envasos d'aliments que passen al nostre cos. Segons aquesta organització, aquestes substàncies poden provocar alteracions en el sistema endocrí i immunològic i també poden afavorir alguns tipus de càncer. Per tant, un motiu més per intentar eliminar els plàstics d'un sol ús en la nostra vida diària.

Font i més informació al Butlletí de notícies d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat.

Subscriu-te al bulletí!

Aquí et pots subscriure al Butlletí Ajuntament + Sostenible