Notícies

L’ús de paper reciclat a l’Ajuntament de Barcelona es consolida en un 93%, el màxim històric

16/06/2020

Publicat un nou Informe sobre la Compra Responsable de Paper a l’Ajuntament de Barcelona 2017 – 2019.

El Programa Ajuntament + Sostenible elabora l'Informe de la compra responsable de paper a les diferents dependències municipals des de l’any 2009.

La introducció de criteris sostenibilitat en la compra i el consum de paper va ser una de les primeres actuacions d'ambientalització interna que es van portar a terme a l'Ajuntament de Barcelona. Des del Programa Ajuntament + Sostenible s’han elaborat diferents materials de suport, com safates per a la reutilització de paper o enganxines per a impressores.

Com a resultat de la JornadA+S l’any 2017, l’Ajuntament va adquirir compromisos ambientals respecte a la compra i l’ús de diferents productes, entre ells el paper:

Assolir un ús de paper reciclat superior al 90% per al conjunt de l'Ajuntament i garantir que cap àrea ni districte estigui per sota del 75%

A l’Informe sobre la Compra Responsable de Paper a l’Ajuntament de Barcelona 2017 – 2019 es presenten les dades de consum de paper per dependències de l’Ajuntament en els darrers 3 anys (2017 – 2019), els materials de suport que s’ofereixen des del Programa A+S al conjunt de les dependències i organismes municipals, i les dades d’evolució del consum de paper des de l’any 2009.

El compromís d’assolir un ús de paper reciclat superior al 90% per al conjunt de l’Ajuntament es compleix des de l’any 2018; i només una de les 18 dependències incloses en l’informe es situa per sota del 75%; la meitat de les dependències consumeix 100% paper reciclat. Al mateix temps, el consum total de paper es va disminuint any rere any.

Aquí us podeu descarregar l’Informe.

Subscriu-te al bulletí!

Aquí et pots subscriure al Butlletí Ajuntament + Sostenible