Notícies

L'Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) ja té el seu Pla de Sostenibilitat

15/07/2016

Edificis i esdeveniments més sostenibles a l’ICUB

imatge_br_Pla_ICUB

A principis del mes de juny, l'ICUB va presentar el seu Pla de Sostenibilitat amb la intenció d'incloure la sostenibilitat com a eina transversal i permanent en tots els àmbits i espais de treball de l'ICUB i per incloure criteris ambientals en la planificació, execució i seguiment de les activitats desenvolupades per aquesta entitat.

D'aquesta forma, i seguint els criteris del programa de Qualitat dels Equipaments Culturals del Pla Estratègic de Cultura de Barcelona, es pretén posar en marxa múltiples accions que impliquin més qualitat i excel·lència en els centres ja existents i reforçar la dimensió educadora dels mateixos.

La temporalització prevista del Pla és per a un període de 4 anys. Anualment, es mostraran les actuacions concretes, amb les seves característiques, recursos, seguiment i cronograma a dur a terme per tal que els objectius siguin els més operatius possibles. Imatge_Pla_ICUBEls objectius estratègics corresponen a 4 àmbits de treball de la sostenibilitat:

  • Estalvi i eficiència en subminstraments, instal·lació i consumibles
  • Consolidar una correcta gestió de residus,
  • Fomentar la sensibilització i comunicació ambiental, 
  • Compliment i millora de la legislació ambiental.

Cada objectiu estratègic té previstos indicadors i fonts de verificació per tal de comprovar que les activitats a aconseguir han estat les adequades i si no, realitzar els canvis pertinents per al compliment dels objectius. El Pla també contempla la seva viabilitat a nivell social i cultural, institucional i política, ambiental i financera. Per exemple, de cara al 2016, es compta amb un pressupost anual de 120.000€.

Per a més informació sobre les actuacions concretes, el seguiment i l'avaluació del pla, podeu descarregar el document clicant aquí.

Subscriu-te al bulletí!

Aquí et pots subscriure al Butlletí Ajuntament + Sostenible