Notícies

L'electricitat verda de l'Ajuntament, referent europeu

12/02/2016

Amb aquesta bona pràctica s'aconsegueix un estalvi anual de 37.583 tones de CO2

energia

El projecte GPP 2020 ha escollit la bona pràctica "Subministrament d'electricitat amb garantia d'origen renovable i de cogeneració d'alta eficiència" de l'Ajuntament de Barcelona entre el seu recopilatori i ha editat una fitxa resum de l'experiència.

Aquesta bona pràctica destaca perquè l'empresa homologada a l'Acord Marc municipal garanteix el subministrament d'electricitat 100% verda (de fonts renovables o de cogeneració d'alta eficiència), la qual cosa comporta un estalvi de 37.583 tones CO2.

A més, l'èxit d'aquesta iniciativa ha permès establir a la "Instrucció d'Alcaldia per a l'aplicació de criteris de sostenibilitat en el subministrament d'electricitat", aprovada a l'abril de 2015, l'obligatorietat de què tota l'energia elèctrica subministrada a l'Ajuntament de Barcelona sigui "verda" amb garantia d'origen, assegurant l'estabilitat d'aquesta actuació.

Es tracta, doncs, d'una actuació que, sumada a les mesures d'estalvi, eficiència energètica i generació renovable local previstes en el Pla d'Autosuficiència Energètica, permetran reduir les emissions de CO2 pràcticament un 40% respecte a l'any base 2008.

Per més informació us podeu descarregar la fitxa "Subministrament d'electricitat amb garantia d'origen renovable i de cogeneració d'alta eficiència".

Subscriu-te al bulletí!

Aquí et pots subscriure al Butlletí Ajuntament + Sostenible