Notícies

L'Ecoprocura 2014 destaca el paper estratègic de la compra sostenible

02/10/2014

Representants de més de 29 països es van reunir a Ghent, Bèlgica, per parlar de la sostenibilitat, innovació i eficiència en la contractació pública.

Ecoprocura 4

Els dies 24, 25 i 26 de setembre va tenir lloc la darrera edició de l'Ecoprocura, la conferència internacional centrada en compra sostenible, que l'ICLEI - Governs Locals per la Sostenibilitat- organitza cada dos anys.

Enguany, la conferència va tractar qüestions clau com les conseqüències de les noves directives de contractació, el treball conjunt amb el mercat o el seguiment i la professionalització de la contractació.

El format interactiu del programa, amb sessions paral·leles, taules rodones i altres sessions participatives, va garantir l'intercanvi d'idees i experiències entre els assistents. Les experiències de millora ambiental de la contractació pública portades a terme a la ciutat de Barcelona van tenir un paper important:

  • Per una banda, els responsables del Programa Ajuntament+Sostenible van presentar en una sessió d'intercanvi entre els pioners europeus en compra verda, com la compra pública sostenible assoleix objectius ambientals municipals més generals com la biodiversitat, l'eficiència o la responsabilitat social.
  • Per altra banda, el Departament de Logística i Infraestructures va presentar la integració dels objectius de compra pública sostenible en el Pla Estratègic de Sostenibilitat de la Gerència de Prevenció, Seguretat i Mobilitat.
  • Finalment, Ecoinstitut Barcelona, va presentar el Pla d'Acció de la ciutat de Barcelona en el marc de la Coalició Europea per la Fusta Tropical Sostenible (EU Sustainable Tropical Timber Coalition).

Ecoprocura_3     Ecoprocura_2

 

Subscriu-te al bulletí!

Aquí et pots subscriure al Butlletí Ajuntament + Sostenible