Notícies

L'Assessor Energètic Virtual, un pas més cap a l'eficiència energètica

18/01/2016

Ja està a disposició una eina perquè els ciutadans puguin estalviar energia

assessor energètic

El 30% del total d'energia consumida a la ciutat de Barcelona correspon a consum residencial. Per tal que el ciutadà sigui conscient de quanta energia consumeix i com pot estalviar-ne i ser més eficient, l'Ajuntament de Barcelona ofereix una eina anomenada l'Assessor Energètic Virtual.

L'Assessor Energètic Virtual és una plataforma online que permet al ciutadà consultar el seu consum elèctric, rebre consells sobre com pot millorar el seu consum i formar part d'una comunitat virtual on intercanviar opinions i bones pràctiques.

La plataforma funciona a partir de la lectura de dades de consum elèctric dels usuaris i permet diverses modalitats d'ús, en funció de la quantitat de dades que es vulguin consultar.

En el marc de la campanya "Carrega't d'Energia", l'Ajuntament de Barcelona ha posat a disposició dels ciutadans uns 400 comptadors d'energia. Si es vol disposar d'aquests equips, s'haurà de tenir connexió d'Internet a casa i senyal wifi.

A part, també s'ofereix un conjunt de tallers oberts i gratuïts a diversos districtes de la ciutat, dirigits directament a la ciutadania i organitzats amb el suport de diverses associacions i equipaments.

Per més informació sobre l'Assessor Energètic Virtual consulteu el següent díptic. I per veure on i quan es realitzen els tallers, consulteu el programa següent.

Subscriu-te al bulletí!

Aquí et pots subscriure al Butlletí Ajuntament + Sostenible