Notícies

L’any 2022 sis edificis municipals s’han sumat a la xarxa d’Edificis Amics de la Bici

28/02/2023

S’amplia la xarxa d’equipaments municipals que fomenten l’accés en bicicleta

EAB_2022

Durant l’any 2022 sis edificis municipals han rebut el distintiu “Edifici Amic de la Bici”: l’Institut Municipal d’Urbanisme, la seu del districte de Gràcia, les oficines corporatives de Barcelona de Serveis Municipals (B:SM), el Museu Etnològic i de Cultures del Món de l’Institut de Cultura de Barcelona, Barcelona d’Infraestructures Municipals (BIMSA) i la seu del districte de Sant Martí. Amb aquests, la xarxa d’Edificis Amics de la Bici suma un total de 23 edificis.

Emmarcada en el projecte “A la feina BICIA’t” del Programa Ajuntament +  Sostenible per tal de fomentar l’ús de la bicicleta entre els treballadors i treballadores, aquesta certificació pròpia de l’Ajuntament garanteix una bona accessibilitat i senyalització per arribar fins a l’edifici en bicicleta, aparcaments interiors o tancats per a bicicletes, serveis complementaris per als ciclistes, i l’impuls de polítiques de promoció de la bicicleta a la feina. Al web del Programa A+S es poden consultar els requisits de la certificació i l’estratègia de promoció de la bicicleta.

Cal destacar que entre els 6 nous edificis certificats sumen més de 250 places d’aparcament entre interiors i exteriors, i que l’Institut Municipal d’Urbanisme és el primer edifici de la xarxa que compta amb un punt de recàrrega per a bicicletes elèctriques.

Al mapa d’edificis certificats es poden consultar els edificis municipals que compten amb el certificat “Edifici Amic de la Bici”, així com els que estan en procés d’obtenir-lo.

Subscriu-te al bulletí!

Aquí et pots subscriure al Butlletí Ajuntament + Sostenible