Notícies

L’Ajuntament formalitza la seva adhesió a Electronics Watch

23/02/2016

La plataforma uneix les forces de compradors públics europeus per estimular millores laborals a la indústria electrònica

Logo Electronics watch

La indústria electrònica és un dels sectors que està creixent més ràpidament a escala mundial. Aquest creixement va acompanyat, sovint, d'unes condicions laborals inacceptables.

L'Ajuntament vol fomentar el debat sobre les noves relacions entre la tecnologia i la ciutat. A més, també aspira a què el sector de les Tecnologies de la Informació i de la Comunicació sigui social i ambientalment sostenible. Per aquest motiu, l'Ajuntament ha formalitzat la seva adhesió a Electronics Watch, una organització internacional independent que, a partir de la Compra Pública Responsable europea de productes d'electrònica, treballa per a la millora dels drets laborals a la indústria electrònica global.

Així doncs, amb aquesta adhesió, Electronics Watch es compromet a realitzar un seguiment de les fàbriques i centres de treball que produeixen electrònica per les administracions i entitats associades comprovant el compliment de les condicions laborals i de respecte als drets humans. A més, Electronics Watch també es responsabilitza a traslladar a les Administracions i entitats associades els seus informes.

Per altra banda, l'Ajuntament de Barcelona adquireix el compromís d'adoptar al seu funcionament intern les normes laborals bàsiques amb estricte compliment dels convenis de l'Organització Internacional del Treball (OIT).

Trobareu més informació sobre aquesta iniciativa a electronicswatch.org.

Electronic Watch
Play icon
Electronic Watch

Subscriu-te al bulletí!

Aquí et pots subscriure al Butlletí Ajuntament + Sostenible