Notícies

L’Ajuntament de Barcelona, candidat al XII Premi Europeu de Prevenció de Residus

11/02/2021

L’Agencia de Residus de Catalunya ha seleccionat 6 projectes catalans a la XII edició del Premi Europeu de la Prevenció de Residus.

En la categoria d’administracions públiques l’Agència Catalana de Residus ha seleccionat l’Ajuntament de Barcelona pel repte #beuresenseplàstic i la campanya de comunicació “el mar comença aquí”.

El repte #beuresenseplastic s’impulsa des del Grup de treball de residus de Barcelona +Sostenible en el marc de l’estratègia Residu Zero de l’Ajuntament de Barcelona i compta amb 92 entitats públiques i privades adherides. El repte es l’eliminació de plàstics d’un sol ús, especialment a les begudes a través d’accions i activitats concretes.

A la web del repte #beuresenseplàstices pot consultar la recopilació dels casos de bones pràctiques implementades en organitzacions de tot tipus.

Com a reflex del compromís de l’Ajuntament de Barcelona l’any 2019 es va aprovar una instrucció que prohibeix l’aigua envasada i els gots de plàstic d’un sol ús, i altres elements de plàstic d’un sol ús en totes les dependències i serveis municipals.

Les accions d’eliminació de plàstics d’un sol ús que s’han impulsat des dels serveis municipals són múltiples:

Més bones pràctiques de l’Ajuntament de Barcelona de reducció de plàstics d’un sol ús a través de la contractació pública estan recollides en una Guia "Directrius per abordar els plàstics d’un sol ús mitjançant la contractació pública a la Mediterrània", recentment publicada pel Centre d’Activitat Regional pel Consum i la Producció Sostenible (SCP/RAC), dirigida als països mediterranis. Aquí s’inclouen exemples com l’ús de gots reutilitzables a les guinguetes i esdeveniments festius, els gots de paper en les curses esportives o el vending del Museu de Ciències Naturals.

El Programa Ajuntament + Sostenible també posa a disposició de les sales de reunions d'edificis i equipaments públics, ampolles de vidre reciclat.

 

Subscriu-te al bulletí!

Aquí et pots subscriure al Butlletí Ajuntament + Sostenible