Notícies

Ja tenim oli lubricant ecològic, amb certificació EU

26/04/2021

El fabricant d'olis Dilube de Gavà, obté la certificació per la seva línia SIL Hidraulic Bio.

Aquest mes d'abril el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya ha concedit noves llicències de l'Etiqueta Ecològica Europea, el que en general anomenem EU Ecolabel, i entre aquestes trobem la primera que concedeix a un oli lubricat hidràulic.

Fins ara a l'estat només es podien trobar 3 referències d'olis certificats, cap però atorgada per aquest departament. Aquí us podeu descarregar la nota de premsa, i aquí podeu accedir al web de l'EU Ecolabel del Departament

La categoria de la certificació europea per olis lubricants respon a la voluntat de disposar de productes que, en contacte amb el medi, no el contaminin. Es tracta d'olis, per exemple, per moto serres, per engranatges oberts, així com olis destinats a circuits tancats, com sistemes hidràulics, que poden tenir pèrdues accidentals.

La certificació estableix d'una banda restriccions per determinats tipus de substàncies, requeriments de molt baixa toxicitat, de biodegradabilitat i de no bioacumulació. A més si volen incorporar el terme "bio" han de contenir com a mínim un 25% de contingut biogènic. Podeu descarregar el criteris de la certificació aquí.

Una alternativa ideal, si no imprescindible, per maquinària emprada en treballs tant de jardineria, agrícoles o forestals, com en neteja de lleres i platges o de vigilància o neteja fluvial i marina.

Subscriu-te al bulletí!

Aquí et pots subscriure al Butlletí Ajuntament + Sostenible