Notícies

Ja es pot visitar el Terrat Viu, la primera coberta verda silvestre de Barcelona

29/06/2020

S’inaugura el nou espai verd de 7.100m2 situat a la seu Fòrum del Museu de les Ciències Naturals

L’impuls a actuacions de millora del verd i la biodiversitat en edificis i equipaments municipals mitjançant la construcció de cobertes o murs verds és una de les prioritats incloses en el Pla Clima, el Pla del Verd i la biodiversitat de Barcelona 2020 i el Programa de d’Impuls de la infraestructura verda urbana.

Com a resultat d’aquestes mesures, s’han incrementat  5.500 m2 de cobertes verdes i terrats a les que se sumaran els 7.100 m2 del Terrat Viu del Museu de les Ciències Naturals.

La implantació de cobertes verdes a les ciutats  té importants beneficis ambientals com l’ increment del verd i de la biodiversitat, la creació de nous hàbitats per a la fauna, la  millora del paisatge urbà i la qualitat de vida dels seus ciutadans. També és important per la reducció de l’efecte illa de calor, la captació i emmagatzematge d’aigua, la reducció dels nivells de contaminació, la millora de l’aïllament tèrmic i acústic i la limitació dels efectes de les pluges intenses.

 

El Terrat Viu del Museu de les Ciències Naturals té flora adaptada a les condicions ambientals de la Mediterrània, amb prats mediterranis de plantes anuals, i basses d’aigua dolça amb vegetació autòctona. El terrat està concebut com un terrat experimental per poder-hi fer recerca sobre cobertes verdes, fent un seguiment sobre les espècies més adients per a cobertes verdes de Barcelona.

El Terrat Viu consta de 7 àrees: una àrea d’acollida central introductòria amb algunes de les espècies més freqüents dels nostres terrats, també clavellines d’aire, que poden viure sense terra i plantes enfiladisses; tres tipus de prats mediterranis de plantes anuals i tres tipus de llacunes.

El Terrat Viu es pot visitar gratuïtament fins a finals de juliol. Més informació aquí.

Aquí us podeu descarregar una descripció més detallada del Terrat Viu.

Subscriu-te al bulletí!

Aquí et pots subscriure al Butlletí Ajuntament + Sostenible