Agenda

Hula Hoop - L'experiència en Disseny Circular

29/11/2019 10:00
-
30/11/2019 13:30
|
Edifici Disseny Hub Barcelona, Pl. de les Glòries Catalanes, 37-38

Generar coneixement en estratègies de recuperació i regeneració de recursos

Hola Hoop

Torna el ‘HULA HOOP - L’Experiència en Disseny Circular’, un espai de trobada obert a estudiants, professionals i públic en general per generar, transferir i compartir coneixement entorn a estratègies de recuperació i regeneració de recursos organitat pel BCD Barcelona Centre de Disseny, amb el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya. Enguany la iniciativa, formarà part de la programació del Re-/Barcelona Sustainable Fashion Global Event, primera trobada global de moda sostenible i ètica del Sud d'Europa, organitzat per Moda Sostenible Barcelona i Seed & Click, amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona i del Disseny Hub Barcelona. Tal com passa amb el joc del 'hula hoop', on es busca mantenir-lo en moviment circular, la jornada pretén inspirar noves iniciatives per al disseny de productes i sistemes basats en una economia circular, on ja no existeixi el concepte del residu i s’integrin criteris de circularitat en la producció de béns i serveis, així com en els nostres hàbits de consum, requerint voluntat, perseverança i tornar-ho a intentar quan l'anella cau al terra.

En l’ILLA HULA HOOP, espai propi de la iniciativa, es promourà el coneixement i els valors per a un impacte social i ambiental positiu a través d’una sèrie d’activitats que tindran lloc en un espai destinat a l’economia circular i el disseny. Durant els dos dies de celebració l'espai acollirà diferents tallers que convidaran a la reflexió i a l’adquisició de coneixement relatiu a un model respectuós i beneficiós per a la societat i el medi ambient, així com activitats i dinàmiques interactives per viure una experiència HULA HOOP.

A mode d’introducció a la jornada, el 1r Workshop, El poder del ciutadà conscient: activisme quotidià a través de la moda,tractarà els reptes socioambientals, posant en valor la importància del nostre consum per al canvi. S’analitzarà el paper que juga la moda en aquest àmbit i s’acabarà amb una pràctica en la qual els assistents dissenyin la seva pròpia campanya activista per impulsar el Zero Waste.

El 2n Workshop, L’upcycling i les estratègies per repensar les nostres interaccions i arribar a solucions innovadores,intentaràdonar resposta a com podem minimitzar l'impacte revaluant les  interaccions dels processos productius i de disseny a través d'un exercici en què els assistents tindran la possibilitat de realitzar i compartir una proposta a partir d'un Tool Kit, que es lliurarà per cada grup format in situ pels mateixos participants.

En el 3r Workshop, El cicle de vida del hula hoop - Renova el teu hula hoop, aprendrem a considerar el cicle de vida d’un objecte com el hula hoop i es posaran en pràctica tècniques de recuperació per conservar el material i evitar la generació de residus.

Font, programa, inscripcions i més informació al web Barcelona Centre Disseny

Subscriu-te al bulletí!

Aquí et pots subscriure al Butlletí Ajuntament + Sostenible